BIOPTRON 2

Najveći BIOPTRON aparat za svjetlosnu terapiju. Filter promjera 15 cm omogućava tretiranje površine od oko 254 cm2. Prvenstveno je namjenjen za profesionalnu upotrebu, kao i za pacijente koji tretiraju veće površine tijela.

BIOPTRON 2 - KARAKTERISTIKE

BIOPTRON 2 uređaj za svjetlosnu terapiju prvenstveno je namijenjen za profesionalnu primjenu. Različiti stalci (profesionalni, trokraki, zidni) pružaju najbolje rješenje za sve potrebe. Jednostavno postavljanje, profesionalnom medicinskom osoblju ali i pacijentima omogućava ugodne tretmane. Dužina svakog tretmana jednostavno se podešava na upravljačkoj ploči po minutnoj skali do 95 minuta. Promjer filtra/leće od oko 15 cm omogućava tretiranje većih zona, pa samim time i uštedu vremena.

BIOPTRON SVJETLOST ZA LJEPOTU

Naša koža je najizloženiji organ! Ljepota je bitna, a kako bi ostali lijepi i zdravi potrebno je pozitivno djelovati i pomoći tijelu. BIOPTRON ima pozitivan, stimulativan učinak na kožu te proizvodi kolagen i elastin koji će vašu kožu obnoviti i ojačati!

IZGLEDAJTE GODINAMA MLAĐI NA PRIRODAN NAČIN BEZ KIRURŠKE INTERVENCIJE

Ranije su efekti BIOPTRON terapije mogli biti ostvareni samo poslije niza tretmana u salonima ljepote i specijaliziranim klinikama. Međutim, od sada ju možete koristiti u udobnosti vlastitoga doma.

Visoka BIOPTRON tehnologija može se kombinirati s kozmetičkim kremama, a rezultati poslije samo dva tjedna su poboljšana mikrocirkulacija, čvršća i blistava koža.

POSTANITE I VI JEDAN OD ZADOVOLJNIH KORISNIKA BIOPTRONA

KONTAKTIRAJTE NAS

BIOPTRON SVJETLOST ZA ZDRAVLJE

Zdravlje je svakako najvažniji dio ljudskog života! Kada je naše tijelo ozlijeđeno potrebno ga je što cjelovitije i efikasnije liječiti, a BIOPTRON je uređaj koji će učiniti upravo to!

Svjetlost različite valne dužine djeluje biostimulativno na biološke i stanične reakcije. Sve stanice i tjelesni sustavi reagiraju na BIOPTRON svjetlost, koja potiče aktivaciju stanica i ubrzava proces liječenja.

 • Poboljšava mikrocirkulaciju i djeluje biostimulativno na stanice.
 • Potiče regenerativne i reparativne procese.
 • Ubrzava zarastanje rana.
 • Otklanja bol ili smanjuje njen intenzitet.

Nema UV zračenja. Bez rizika od opasnih učinaka. Klinički je ispitan i certificiran za dugotrajno i učinkovito liječenje.

BIOPTRON ima pozitivno djelovanje ne samo na zonu koju se tretira, već i na cijeli organizam.

BOL

Osjećate li bolove u mišićima u gornjem ili donjem dijelu leđa? Imate li bolove zbog artritisa (npr. u nogama, ramenima, vratu, leđima, rukama)? BIOPTRON je pravo rješenje za vas, jer otklanja i ublažava bolove u koštano-mišićnom sistemu ili ukočenost zglobova.

Klinički dokazana i certificirana za liječenje bola, BIOPTRON polarizirana svjetlosna terapija prodire duboko u tkiva i ubrzava liječenje, radikalno smanjuje upalu i potiče cirkulaciju krvi.

Bol ne mora biti dio vašeg svakodnevnog života. BIOPTRON svjetlosna terapija učinkovito i sigurno uklanja bol od artritisa, bol u donjem i gornjem dijelu leđa, bol u vratu, sportske ozljede i ostale tegobe. Samo deset minuta BIOPTRON svjetlosne terapije dnevno - i osjećat ćete se bolje. Terapija je 100% sigurna za sve tipove kože, bez neželjenih učinaka.

REUMATOLOGIJA

 • Osteoartritis
 • Reumatoidni artritis (kronični)
 • Artroza

FIZIKALNA TERAPIJA

 • Bol u donjem dijelu leđa
 • Bol u ramenu i vratu
 • Sindrom karpalnog tunela
 • Ožiljci
 • Ozljede koštano-mišićnog sustava

SPORTSKA MEDICINA

 • Grč mišiča
 • Uganuća
 • Istegnuća
 • Kontuzije
 • Povrede mišića i ligamenata
 • Upala tetive
 • Teniski lakat

RANE

"BIOPTRON LIJEČI RANE BOLJE I DO DVA PUTA BRŽE, SMANJUJE BOL, NELAGODNOST I OŽILJKE"

"Učinci liječenja rana BIOPTRON svjetlosnom terapijom nesumnjivo su u vezi sa poboljšanjem mikrocirkulacije, poboljšanom trofičnom funkcijom krvi, a također i sa povećanjem koncentracije faktora rasta i citokina u krvnom serumu." - prof. dr Samoilova, međunarodnii lider u području fotobiologije i fotomedicine.

Pročitajte kompletno mišljenje prof. Samoilove o BIOPTRONU u Kutku za doktora.

Medicinski uređaj za svjetlosnu terapiju može se koristiti za:

 • Liječenje rana nakon ozljede
 • Opekotine
 • Liječenje nakon transplantacije kože
 • Liječenje postoperativnih rana
 • Venski ulkus na potkoljenici
 • Dekubitus (rane od dugotrajnog ležanja)

1. dan poslije Bioptron svjetlosne terapije

2. tjedna poslije Bioptron svjetlosne terapije

3. mjeseca poslije Bioptron svjetlosne terapije

POSTANITE I VI JEDAN OD ZADOVOLJNIH KORISNIKA BIOPTRONA

KONTAKTIRAJTE NAS

JEDNOSTAVNO KORIŠTENJE

BIOPTRON svjetlosnu terapiju treba primenjivati individualno. Trajanje svakog tretmana i cjelokupnog liječenja prvenstveno ovisi o zdravstvenom problemu i stanju područja koja se tretira.Ovisno o indikacijama, za tretman BIOPTRON svjetlosnom terapijom potrebno je samo nekoliko minuta jednom ili dva puta dnevno. Koristite BIOPTRON kada imate dovoljno vremena da se opustite i uživate u biostimulativnim efektima terapije.

Prije tretmana, očistite mjesto koje želite da tretirate. Prethodno uklonite odjeću, zavoje i topične lijekove.
Opustite se i usmjerite snop svijetlosti na zonu koja se tretira. Držite uređaj pod pravim kutom (90°) na udaljenosti od oko 10 cm. Svjetlosni snop ne treba pomicati tijekom tretmana.
Koristite Bioptron jednom ili dva puta dnevno ujutro i/ili navečer u trajanju od 4 do10 minuta ili prema uputi liječnika.
Ponovite postupak za svaku zonu tijela koju želite tretirati.
Isključite uređaj iz utičnice nakon uporabe!
TEHNIČKI PODACI
Valna duljina 480 - 3400 nm
Stupanj polarizacije >95% (590 - 1550 nm)
Specifična gustoća energije prosječno av. 40 mW/cm2
Svjetlosna energija u minuti prosječno av. 2.4 J/cm2
Intenzitet svijetlosti min. 10.000 lux
CE oznaka
Težina bez stalka 4,3 kg
Napajanje 100-240 V~ 50/60 Hz
Potrošnja 1.4-1.0 A

PRIBOR UZ BIOPTRON 2

BIOPTRON 2 ima podni stalak koji omogućava optimalno postavljanje i ugodne tretmane cijelog tijela ovisno o individualnim potrebama svakog korisnika.

Glavne karakteristike:

1. Apsolutna sigurnost
2. Mobilnost
3. Udoban i relaksirajući tretman
4. Siguran sustav fiksiranja
5. Fleksibilnost, jer se mogu tretirati svi dijelovi tijela
6. Jednostavna montaža i podešavanje

CERTIFIKATI

Laboratorije tvornice BIOPTRON AG neprekidno su angažirane na ispitivanju i optimizaciji BIOPTRON uređaja u skladu sa najnovijim znanstvenim studijama nezavisnih institucija. Uporedno s tim, nezavisne institucije koje vrše testiranje izdaju certifikate za BIOPTRON uređaje. Naš poslovni proces, uključujući istraživanje i razvoj, procjenu dobavljača, nabavku komponenti za proizvodnju, kontrolu i sam proizvod, ispunjavaju direktive Europske Unije za medicinske uređaje 93/42/EEC, kao i specifične propise na lokalnim tržištima.

Američka agencija za lijekove odobrenje 510 (k) za bol

Za detaljne informacije posjetite "510(k) Premarket Notification Database" Naš 510(k) broj: K032216

POSTANITE I VI JEDAN OD ZADOVOLJNIH KORISNIKA BIOPTRONA

KONTAKTIRAJTE NAS